Полезна статия

Масло от Нийм за растения – Мощен био препарат за растителна защита, коса и кожа

Масло от Нийм

Пригответе си невероятен спрей с масло от Нийм още днес. За да имате здрави, силни и необезпокоявани растения. 

И не само. Богатството на маслото от Нийм е прословуто с качествата си за силна коса и млада кожа. Лечебно масло за псориазис, екзема, атопична кожа, пърхот!

Противогъбично средство – унищожава 14 вида гъбички! (по-надолу в текста ще разкажем повече и по тази тема)

Благодарение на масло от Нийм с лекота ще си осигурите мощен и напълно естествен Био препарат за растителна защита. Малцина знаят за мощния ефект на Нийм върху растенията. Едно лековито масло, за което тепърва ще се говори толкова много. И ето защо…

Масло от Нийм е естествен растителен инсектицид и фунгицид.

Приготвеният спрей с масло от Нийм може да помогне за контрол и унищожаване на често срещани вредители. Няма да е никак смело, ако кажем, че растението остава защитено на практика от почти всички познати видове вредители.  И не само, пръскането с ниймово масло върху листата намаля листните гъбични инфекции, като по този начин поддържа растенията да изглеждат здрави и процъфтяващи.

Но онова, което най-силно ще ви очарова е, че е лесно за използване, не е токсично и е изключително ефективно.

Защо да използвате масло от Нийм за вашите растения?

Пръскането на растения с масло от нийм е много по-добрта алтернатива в сравнение с използването на синтетични пестициди. Повечето произведени пестициди съдържат потенциално опасни химикали, които могат да повлияят на вашето здраве. Освен това много растения развиват устойчивост към тези химикали. И разбира се, не на последно място – Токсините в пестицидите освен обичайните вредители убиват и полезните насекоми, каквито са например пчелите.

Какво представлява Масло от Нийм и как действа на растенията?

Ниймовото масло е напълно естествен пестицид, извлечен от семената, които растат на дървото Нийм (Azadirachta indica). Азадирахтин е именно активният компонент на маслото от ним, който всъщност съдържа важните инсектицидни свойства. Този естествен растителен химикал действа като полезен репелент срещу насекомиНиймовото масло също намалява храненето на насекомите и пречи на хормоните и репродуктивния им цикъл.

Ниймовите дървета са популярни местни растения в Индия. Ниймовото масло се пресова от семена, съдържащи се в плодовете на нийма. Тези малки костилки приличат на маслини и растат до 3 см. дължина. Освен че е ефективно за предпазване от всякакви „злини“ по растенията, маслото от нийм се използва и в традиционната медицина.

Освен всички ползи, Масло от Нийм за коса и лице е незаменимо в грижата за красота и младост.

Нийм срещу вредители при стайни и градински растения.

Ниймовото масло действа като пестицид и фунгицид върху всички стайни и градински растения. Ниймният спрей разтвор е ефективни срещу листни въшки , различни видове акари, гъбички, брашнести бъгове, доматени червеи и японски бръмбари. Фунгицидните свойства на маслото от Нийм помагат за унищожаването на гъбични заболявания като брашнеста мана, петна от листа, краста.

Маслото от Нийм има толкова широко приложение, че на практика може да бъде използвано за всякакви култури:

 • Овощни дървета;
 • Декоративни стайни растения;
 • Зеленчуци;
 • Билки;
 • Ядки.

Масло от Нийм за обезпаразитяване на Почвата

Ниймовото масло е изключително подходящо и за напояване на почвата. Накисването на пръстта с разтвор на ниймово масло помага за унищожаване на гъбичките и техните яйцата, както и на ларвите в почвата. Всичко, което трябва да направите, е да замените редовното си поливане с обичайни препарати със смес от масло от Нийм. Нанасяйте в почвата ниймов разтвор на всеки седем дни, за да освободите растенията си от нападения от вредители.

 

Използвайте масло от нийм за стайните растения, като напоявате почвата на всеки три седмици.

 

Маслото от Нийм е толкова ефективно и гъвкаво, че работи както в почвата при стайни и градински растения, така и като листен спрей.

Как Масло от Нийм работи като естествен пестицид?

Ниймовото масло съдържа естествен инсектицид и репелент, наречен азадирахтин. Той представлява естествено съединение и действа, като пречи на жизнения цикъл на много вредители, акари и насекоми. Ниймовото масло нарушава храненето и размножаването на насекомите, което намалява и в крайна сметка напълно се справя с досадните проблеми при стайните и градински растения.

 

Научни проучвания сочат, че маслото от нийм притежава над 100 активни съединения, много от които имат инсектициден ефект. Изследователите установяват, че азадирахтинът инхибира храненето, което в крайна сметка води до слабост и смърт. Ниймовото масло също така спира вредителите да се размножават и отслабва крилатите насекоми, така че те да имат затруднения с летенето.

Други научни доклади сочат, че маслото от нийм има смъртоносни ефекти върху много видове насекоми. Приложенията на масло от Neem върху насекоми инхибират растежа и водят до смъртност при вредителите.

 

Ниймовото масло контролира вредителите и насекомите по следните начини:

 

 • Ниймовото масло нарушава снасянето на яйцата;
 • Ниймовото масло предотвратява развитието на ларви;
 • Ниймовото масло възпира храненето с растителна зеленина;
 • Ниймовото масло отблъсква насекомите и ларвите;
 • Ниймовото масло е отровно за насекомите във всички етапи на растеж;
 • Ниймовото масло инхибира способността за преглъщане.

Масло от Нийм - Хуманното растение, което спасява живот.

Ползите от използването на масло от нийм като естествен инсектицид са, че то НЕ убива полезни насекоми или опрашители. Така че, можете безопасно да използвате масло от нийм във вашата градина или къща, без да се притеснявате за убиването на пчели, пеперуди и калинки. Все по-често се обсъжда темата относно застрашаващото изчезване на пчелите. Научно е доказано, че без пчели на нашата планета не би същестувал никакъв живот. Понеже тъкмо пчелата е основният източник на опрашване на растенията. Ето защо, всеки градинар би трябвало да притежава масло от Нийм за своите растения и почва. Този мощен Био препарат за растителна защита ще пощади тъкмо онези насекоми, които са жизненоважни не само за личната ви градина, но и за планетата ни като цяло. 

Над 200 вида насекоми и вредители, с които Масло от Нийм ще се пребори!

Маслото от Нийм унищожава насекоми, които се хранят с растителни листа. Био препарат за растителна защита Нийм и неговият естественият инсектицид азадирахтин в маслото от нийм убива също вредители, които са развили устойчивост към синтетични химически пестициди. Незначително малко са видовете растителни вредители, върху които маслото от нийм не е ефективно.

Научна изследвания сочат, че маслото от нийм е подходящо за естествен контрол на вредителите на много нива. Най-важният начин, по който маслото от нийм убива вредителите, е като предотвратява развитието на ларви. При някои вредители маслото от нийм има отблъскващ ефект и предотвратява храненето на насекомите.

Ето някои от 200-та вида вредители, които маслото от Нийм убива успешно:

 • Листни въшки;
 • Бяла муха;
 • Люспи насекоми;
 • трипси;
 • Плодови мушици;
 • Колорадски бръмбари;
 • Бълхи;
 • Комари;
 • Японски бръмбари;
 • Разни видове гъсеници;
 • Огнени мравки;
 • И много други…

Безопасно ли е Масло от Нийм?

В качеството си на Био препарат за растителна защита маслото от Нийм е напълно безопасно. То е НЕтоксично, естествен пестицид, който можете да използвате безопасно в дома и градината. Няма доказателства, че маслото от нийм е вредно за хората. Също така, активните пестицидни съединения в маслото от нийм няма да навредят на птици, пчели, риби или други диви животни. Така че, когато се използва правилно, маслото от нийм е безопасно за използване в органично и традиционно градинарство.

Как да си приготвим домашен спрей Масло от Нийм?

Работата с масло от Нийм е истинско удоволствие, тъй като то е напълно естествен Био препарат за растителна защита. Което значи, че е 100% безвреден препарат, както за вас, така и за вашите растения и почва. 

Направете спрей с масло от Нийм със следните три прости съставки:

 • Масло от Нийм;
 • Течен Кастилски сапун от маслина (но може и с обикновен течен сапун, за предпочитане бебешки или с доказано неутрален и безвреден състав);
 • Топла вода.

Смесете 10мл масло от нийм и 10мл. течен сапун с 1 литър (1 л) хладка вода. Поставете съставките в спрей и разклатете енергично, за да ги комбинирате.

За по-големи площи може да разредите маслото с 2-3 литра вода допълнително. 

Винаги разклащайте спрея, преди да го използвате, за да смесите съставките!

 

Как да използваме спрей масло от Нийм за растения?

Пръскайте растения с масло от нийм веднъж седмично, за да се справите с нападенията от вредители. За превантивни мерки за борба с вредителите пръскайте листата на растенията – включително долната страна на листата – на всеки три до четири седмици. Тъй като маслото от нийм нарушава жизнения цикъл на вредителите, трябва редовно да пръскате растения, за да се отървете от всички нежелани вредители.

5 полезни съвета за работа с масло от Нийм:

 • Винаги първо тествайте малка площ от листата на растението, преди да третирате цялото растение. Ниймовото масло може да изгори листата на някои растения, ако сте прекалили с дозировката му;
 • Старателно покрийте листата, за да се покриете всички насекоми и гъбични заболявания;
 • Избягвайте да пръскате масло от нийм върху растения под пряка слънчева светлина;
 • Пръскайте градинските растения вечер или рано сутрин, когато слънцето не е толкова силно;
 • Не използвайте масло от нийм за лечение на растения, страдащи от преовлажняване или подводяване.

Масло от Нийм за красива и здрава Трева

Ниймовото масло е отлично естествено решение за напълно органично отглеждане на тревата. Ниймовото масло има пестицидни свойства срещу обикновени вредители, които чсто унищожават тревните площи. Нийм, в качеството си на Био препарат за растителна защита убива японските бръмбари – вредители, които се хранят с тревни корени и унищожават вашите тревни площи.

 

Нанасяйте разтвори на масло от нийм на тревни площи на всеки две седмици и след всеки интензивен валеж, за да се предпазите от японските бръмбари. Ако забележите голи петна от трева, третирайте и тях с ниймово масло, за да подпомогнете унищожаването на японските бръмбари.

Едно от поредните проучвания установява, че азадирахтинът в маслото от нийм е жизнеспособна опция за контрол на японските бръмбари и други вредители, подхранващи корените на растенията и тревите (райграс).

Масло от Нийм може да закупите още днес на най-добра цена и отлично качество!

Масло от Нийм

100% органичен БИО

СТУДЕНО ПРЕСОВАНО :  250 мл.

 • Най-добра цена на пазара;
 • 100% органично;
 • Био препарат за растителна защита

18.00 лв.

 

Първо качество, най-ниска цена!

 

 

Екстра върджин 100% чисто масло от семена на нийм!

Масло от Нийм предпазват овощните дървета от вредители

Използвайте масло от нийм, за да предотвратите въздействието на вредителите върху плодови дървета. Напълнете голяма бутилка с помпа за пръскане с разтвор на ниймово масло. Обилно напръскайте ябълката, крушата, сливата или други овощни дървета, преди цъфтеж. Повторете приложението, след като листенцата отпаднат. След това пръскайте по време на растеж плодните пъпки на всеки две седмици, за да запазите овощните дървета без напълно невредими.

Още приложения на Нийм

Необичайно много са приложенията на това великолепно растение. 

Ако вече сте се влюбили в Нийм, ето още от възхитителните му приложения…

№1 - Масло от Нийм против косопад и бърз растеж на косата.

Определено ще останете впечатлени от този билков концентрат!

За лечебни цели се използват всички части на растението – листа, плодове, семена и кората на дървото, като за козметична цел се ползват основно листата.

Спрей против пърхот с нийм е идеален за:

 • чувствителен скалп
 • себорея
 • пърхот
 • косопад
 • плътност, жизненост и блясък на косъма

Съдържа още екстрактите билките репей, розмарин, лавандула, салвия) и етеричното масло от лимонена трева.

Тази комбинация подпомага дълбокото подхранване и ревитализиране на косата.

Масло от Нийм против косопад

Едно масло – стотици приложения…

Подхранва косата, засилва растежа, спира косопада!

№2 - Био маска за акне и мазна кожа с Нийм

Натурално лечение на акне с Аюрведа! Нийм е отлична билка за мазна, комбинирана и склонна към акне кожа. Бори се с различни кожни проблеми като екзема, псориазис, пърхот, себорея!

Нийм лист на прах – уникална маска за лице!

Тази билка има невероятни антибактериални свойства! Идеална за хора, които се борят с упорити дерматози и хронични кожни възпаления.

✔ против акне

✔ подмладява кожата

✔ поддържа я здрава и чиста

✔ повлиява благоприятно всякакви кожни възпаления

✔ използва се успешно като маска против пърхот

КРАСОТА ОТ АЮРВЕДА

Био маска Нийм за съвършена кожа

ЦЕНА: 9.90 лв.

 

№3 - Интересно: Ръчно изработен Гребен от Нийм

Дървен антистатичен гребен от нийм – ръчна изработка. Винтидж гребен от естествен материал – скъпоценното дърво нийм!

 

Гребен, който лекува, гали, прави масаж, щади и се грижи за косата като Ваш личен фризьор! Антистатичен гребен от нийм – НЕ наелектризира косата, масажира скалпа с меките си зъбчета, НЕ накъсва косъма!

ГРЕБЕН, КОЙТО ЛЕКУВА!

Дървен антистатичен гребен от нийм - ръчна изработка

ЦЕНА: 11.80 лв.

 

Масло от Нийм

100% органичен БИО

СТУДЕНО ПРЕСОВАНО :  250 мл.

 • Най-добра цена на пазара;
 • 100% органично;
 • Био препарат за растителна защита

18.00 лв.

 

1 thoughts on “Масло от Нийм за растения – Мощен био препарат за растителна защита, коса и кожа

 1. Йордан Малинов каза:

  Много впечатляващо! Ако закупя литър или повече каква е цената? Само онлайн ли се поръчва? Ако не моля телефон за връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *