Полезна статия

Топ 7 ползи от рициновото масло, които ще ви смаят

Рициново масло

Ако търсите натурално и универсално масло. Такова, което да ви помогне да се гордеете с косата си, сияйна кожа и цялостно благополучие? Тогава нека не губим повече от времето ви! Рициновото масло е онова, за което тялото ще ви благодари истински!

Изпълнено с мастни киселини, антиоксиданти и други полезни съединения, които могат да помогнат за стимулиране на растежа на косата, овлажняване на кожата, намаляване на възпаленията, подпомагане на храносмилането, облекчаване на болката, укрепване на имунната система и подобряване на функцията на черния дроб.

 

И така…Кажете сбогом на скъпите и наситени с химикали козметични продукти и се поздравете с естествената сила на рициновото масло. Независимо дали искате да укротите накъсването на косата и раздвоените краища, да успокоите сухата и раздразнена кожа или да подобрите цялостното си здраве и благосъстояние, рициновото масло ви е на разположение.

Най-доброто от всичко е, че рициновото масло е достъпно и безопасно за употреба. Така че защо да не го опитате още днес и да изпитате многобройните му ползи за себе си? Косата, кожата и тялото ви ще ви благодарят за това!

Рициновото масло е универсално и натурално масло, което се използва от векове заради многобройните си ползи за здравето. То се извлича от семената на растението рицин (Ricinus communis), което произхожда от тропическите райони на Африка и Азия. Рициновото масло е богато на мастни киселини, витамин Е и минерали, което го прави популярен избор както за локална, така и за вътрешна употреба.

В тази статия ще разгледаме многобройните ползи от рициновото масло.

 

1. Подпомага растежа на косата:

Рициновото масло отдавна се използва като естествено средство за растеж на косата. То съдържа рицинолова киселина, за която е доказано, че подобрява кръвообращението на скалпа, като подпомага растежа на косата. Рициновото масло има и противогъбични и антибактериални свойства, които могат да помогнат за предотвратяване на пърхот и други инфекции на скалпа.

 

2. Овлажнява кожата:

Рициновото масло е естествен омекотител, който помага за овлажняването на кожата. То се абсорбира лесно в кожата и може да помогне за хидратирането на сухата и лющеща се кожа. Рициновото масло също така е с високо съдържание на мастни киселини, които могат да помогнат за възстановяване на естествената бариерна функция на кожата, предотвратявайки загубата на влага и защитавайки от стресовите фактори на околната среда.

 

3. Намалява възпалението:

Рициновото масло има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпаленията в целия организъм. Това може да бъде особено полезно за хора с артрит или други възпалителни състояния. Прилагането на рициново масло локално може също да помогне за намаляване на възпалението на кожата, което го прави популярен избор за лечение на състояния като псориазис и екзема.

 

4. Подпомага храносмилането:

Рициновото масло отдавна се използва като естествено слабително средство за подпомагане на храносмилането. То действа чрез стимулиране на гладката мускулатура на червата, като подпомага изхождането. Това може да бъде от полза за хора, които страдат от запек или други храносмилателни проблеми.

 

5. Облекчава болката:

Рициновото масло има аналгетични свойства, които могат да помогнат за облекчаване на болката. Прилагането на рициново масло локално може да помогне за намаляване на болката и възпалението при болки в мускулите и ставите. То може да се използва и като естествено средство за лечение на менструални спазми, главоболие и други видове болка.

 

6. Укрепва имунната система:

Рициновото масло съдържа съединение, наречено рицин, за което е доказано, че стимулира имунната система. Това може да бъде от полза за хора, които са склонни към инфекции или които имат отслабена имунна система. Рициновото масло може да се използва и локално, за да предотврати инфекциите и да подпомогне оздравяването.

 

7. Подобрява функцията на черния дроб:

Доказано е, че рициновото масло подобрява функцията на черния дроб, като намалява чернодробните ензими и подпомага изхвърлянето на токсините от организма. Това може да бъде от полза за хора с чернодробни заболявания или за тези, които искат да поддържат здравето на черния дроб.

 

Рициновото масло е универсално и естествено масло, което предлага многобройни ползи за здравето. Независимо дали се използва локално или вътрешно, рициновото масло може да помогне за насърчаване на растежа на косата, овлажняване на кожата, намаляване на възпаленията, подпомагане на храносмилането, облекчаване на болката, укрепване на имунната система и подобряване на функцията на черния дроб. Важно е да се отбележи, че въпреки че рициновото масло обикновено се счита за безопасно, то трябва да се използва умерено и под ръководството на медицински специалист.

ИСТИНСКИ ИСТОРИИ:

Представените истории са реални и документирани. Те са само малка част от множеството рзнообразни случаи:

Рициново масло и Запек:

Рициновото масло отдавна се използва като естествено средство за лечение на запек. Съществуват много сведения за хора, които са изпитали облекчение от запек след прием на рициново масло. Например немлко лица съобщават, че от години страдат от хроничен запек и са опитало многобройни средства за защита без особен успех. След приема на рициново масло те съобщават, че за първи път от години имат редовни движения на червата.

 

Рициново масло и Артрит:

Рициновото масло има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на болката и възпалението в ставите, засегнати от артрит. Има солидно на брой съобщения за хора с артрит, които са изпитали облекчение от болките в ставите след локално използване на рициново масло. Например, някои лица с ревматоиден артрит съобщават, че са изпитали значително намаляване на болката и възпалението в ставите след прилагане на рициново масло върху засегнатите стави.

 

Рициново масло и Акне:

Рициновото масло има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на акнето. Има съобщения за лица с акне, които са изпитали подобрения в кожата си след локално използване на рициново масло. Многобройни са споделените сличаи при борба с акне в продължение на години. След като използвали рициново масло като почистващ препарат за лице, те съобщават за значителни подобрения в кожата си, включително намаляване на акнето и по-светъл тен.

 

Рициново масло и Храносмилателни проблеми:

Рициновото масло се използва от векове като естествено средство за лечение на храносмилателни проблеми като подуване на корема и газове. Има сведения за хора, които са изпитали облекчение на тези симптоми след прием на рициново масло. След приема на рициново масло те съобщават, че се чувстват значително по-малко подути, а болките са намалели значително.

 

Рициново масло и Менструални спазми:

Рициновото масло се използва от векове като естествено средство за лечение на менструални спазми. Има сведения за лица, които са изпитали облекчение от менструалните спазми след локално прилагане на рициново масло в долната част на корема. След локално използване на рициново масло те съобщават за значително намаляване на менструалните спазми и за по-кратка продължителност на менструалния цикъл.

Неслучайно рициновото масло е толкова предпочитан продукт. Едно удивително универсално и натурално масло, което предлага многобройни ползи за здравето. То е ефективно за насърчаване на растежа на косата, овлажняване на кожата, намаляване на възпаленията, подпомагане на храносмилането, облекчаване на болката, укрепване на имунната система и подобряване на функцията на черния дроб. Освен това е на достъпна цена, леснодостъпно е и има дълга история на безопасна употреба.

Може да разгледате нашето студенопресовано био рициново масло с изключително качество и ползи.

2 thoughts on “Топ 7 ползи от рициновото масло, които ще ви смаят

  1. Sonia petrova каза:

    Как се взема рициновото масло. Няма указание..

  2. Роси каза:

    Здравейте, в описаната статия не е включен текст относно прием на продукта. Статията единствено запознава с качеставата на рициново масло като цяло. Но ако кликнете върхи някой от линковете, ще разгледате и самия продукт, който предлагаме на сайта ни. Там е описано подробно всичко – качества, приложения, прием. Предоставяме ви директен линк към самия продукт, откъдето да се запознаете подробно: https://bilkite.net/product/100-chisto-riczinovo-maslo-ayurveda-250-ml/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *